Skip to main content

Om oss

Vi gillar att resa och särskilt till Nordamerika

Crister gjorde sin första resa till USA 1996 tillsammans med några killkompisar och är sedan dess fast besluten att USA är ett härligt land att resa i och med så mycket att utforska.

Marias resa till USA gick första gången 1989. Det var några veckors flygluff med bästa kompisen. De besökte Chicago, Washington, San Diego, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas och slutligen New York.

Det är där och då man längtar efter mer! Det finns så mycket mer att uppleva och vi hade bara skrapat på ytan med resorna vi gjorde då.

Idag har Crister närmare 60 gånger i USA/Kanada och snart kört 15 000 mil på vägarna där. 

Historik

Företagets historia

Företaget SAXENTORP TOURS HB startades 1999 av Jerker Saxentorp och Crister Brunnegård.

Jerker tillbringade ett år i USA mellan 1984–85. Han gick MAST-programmet med inriktning lantbruk på University of Minnesota, då han även gjorde 8 månaders praktik på en gård i södra Minnesota. Grundorsaken till hans resa var att uppfylla en dröm – att importera en Pontiac TransAm och så blev det!

Under en resa 1996 med Crister och två andra kompisar, kom idén upp att arrangera resor med den erfarenhet och kontaktnät vi skaffat oss.

1999 Första resan var Lantbruksresan

2014 Företaget ombildas till Aktiebolag

2016 Jerker Saxentorp gick hastigt bort i sjukdom 25 augusti

2016 Företaget drivs vidare av Crister och Maria Brunnegård från och med 30 december och byter namn till SAXENTOURS AB

  • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.
Kontakta oss
Adress:
Saxentours AB
Skattegårdsgatan 5
447 35 VÅRGÅRDA